industriele meubels

Sporen van de industriële revolutie

Al jaren zijn industriele meubels niet meer weg te denken in ons interieur. Ze refereren naar een periode in onze geschiedenis waar de industriële revolutie een belangrijke rol speelde. Bij industriële meubels denken we aan meubels die ontworpen zijn van hout, beton en/of metaal. Vrolijke kleuren zijn amper te vinden want zwart, grijs, bruin of donkergroen voeren de boventoon als het gaat om deze stijl. Afhankelijk van jouw smaak en stijl, kies je bij de inrichting van jouw interieur voor meubels die voldoen aan jouw voorkeur, behoefte of budget.

industriele meubels

De potentie van industriele meubels

Kies je voor een industrieel interieur dan zijn er talloze mogelijkheden. De meeste woonwinkels zijn voorzien van een ruim assortiment aan tafels, stoelen, verlichting, vloerkleden en nog vele bijpassende accessoires. Kies je dus voor een industriële eetkamerstoel dan kun je die makkelijk combineren met een eettafel in dezelfde stijl. Het bijpassende vloerkleed, de stoelen en boekenkast mogen ook niet ontbreken, wat het interieur een volledig beeld geeft. De muren mogen ook een robuuste look hebben wat de industriële stijl nog meer accentueert.

De industriële woonstijl

Kies je sec voor een industriele woonstijl dan is het goed om met de bovenstaande informatie rekening te houden. Denk eraan dat industriele meubels vaak zwaar en tevens prijzig zijn vanwege het robuste karakter. Ook gaat het om duurzaamheid, sterkte en functionaliteit. Men gaat er vanuit dat industriële meubels van hoogwaardige kwaliteit zijn. Laat je daarom goed informeren voordat je besluit een aankoop te doen. Het is eveneens interessant om precies te weten van welk materiaal een meubelstuk of iets anders is gemaakt voordat je die in huis haalt. Zo kun je de duurzaamheid achterhalen en eventuele belangstellenden van meer informatie voorzien als je eenmaal het product hebt gekocht.

Combinatie van stijlen

Sommige mensen vinden het fijn om creatief te werk te gaan en spelen met de keuze aan verschillende stijlen. Het is dus mogelijk om deze woonstijl te combineren met een landelijke of klassieke stijl. Vergeet niet vooraf rekening te houden met een aantal van bovengenoemde aspecten voordat je tot een aankoop over gaat.