Alles wat je moet weten over een pvc vloer

Een pvc vloer wordt met de tijd steeds populairder. Dit komt omdat pvc vloeren haast niet te beschadigen zijn. Daarbij zijn dit soort vloeren goed in combinatie met een vloerverwarming. Pvc is wel een kunststof, toch zie je vrijwel geen verschil in vergelijking met hout. Wil je een pvc vloer gaan aanschaffen, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Wat zijn de redenen waarom je pvc vloer gaat kopen? Ook zullen er wat inspiratie tips worden genoemd en wat je het beste kunt doen als je een pvc vloer hebt. 

Wat voor pvc vloer moet ik kiezen?

Wanneer je opzoek bent naar een nieuw pvc vloer, heb je veel keus. Het eerste waar je op moet letten in de grootte van de ruimte waar de pvc vloer geplaatst zal worden. Er zit namelijk verschil in tussen de vloeren afhankelijk van verschillende kamers. Een slaapkamer heeft bijvoorbeeld en minder dikke vloer nodig dan een woonkamer. Je hebt voor een pvc vloer verder ook geen ondervloer nodig. Dit is dus een groot voordeel. Wel is het belangrijk dat je dekvloer geen hobbels heeft, zodat de vloer helemaal glad en egaal kan worden aangebracht. Je zult dan een super strakke pvc vloer als resultaat hebben. Wanneer je wel kiest voor een ondervloer, zul je een geluiddempend effect hebben. Ook zal de vloer dan langer meegaan.

Het onderhoud van de pvc vloer

Een pvc vloer is vaak glad en egaal. Hierdoor is het gemakkelijk de vloer schoon te houden. Het wordt aangeraden om de vloer een aantal keer per week te stofzuigen. Het dweilen van de vloer kun je na een wat langere periode doen. Dit doe je dan met gemiddeld temperatuur water en schoonmaakazijn. Het is niet de bedoeling dat je aan de slag gaat met allesreiniger, dit kan de vloer beschadigen. Als je 100% zeker wilt weten dat je het juiste middel gebruikt, ga dan voor pvc reiniger. Een pvc vloer klinkt dus ideaal en niet moeilijk te onderhouden. Voor een pvc vloer kun je terecht bij Martijn de Wit Vloeren.