Waarom meer glas in de badkamer een goede keuze is

Mensen willen steeds vaker een badkamer in huis hebben die op een echte wellnessruimte lijkt. Het verbouwen van een badkamer is de laatste decennia dan ook een klus geworden die erg veel wordt uitgevoerd. Om het er strak en netjes uit te laten zien wordt er vaak gekozen voor glas. Maar er zijn nog meer redenen om hiervoor te kiezen en deze leggen we op deze pagina verder uit. 

Het is hygiënisch en schoon

Een glazen douchewand is daarnaast ook vaak zeer hygiënisch en goed schoon te houden. Dat komt doordat er speciale lagen over het glas is gemaakt dat hiervoor zorgt. Er zijn mensen die in eerste instantie niet voor glas willen kiezen omdat het er snel vies uit gaat zien. Dat komt doordat wanneer er water op komt en wanneer dit droogt het er al snel smerig uit kan gaan zien. Maar doordat het gemakkelijk schoon te maken is, weet je elke keer wanneer het tijd is om ervoor te zorgen. Dat zorgt ervoor dat de douchewand dus nou juist beter schoon wordt gehouden.

De veiligheid is aanzienlijk beter dan vroeger

Het glas dat tegenwoordig wordt gebruikt is aanzienlijk beter dan vroeger waardoor het volkomen veilig is om glas in de badkamer te gebruiken. Het wordt namelijk gemaakt van veiligheidsglas en vanwege de dikte kan het dus wel tegen een stootje. Meer dan alleen een stootje zelfs. Dit zorgt ervoor dat je geen probleem hoeft te hebben om je zorgen te maken of het wel veilig genoeg is in de badkamer. In België is het bijvoorbeeld zo dat dubbelglas in woningen zelfs verplicht is vanaf 2020.

Het zorgt voor optisch meer ruimte

Door gebruik te maken van glas in de badkamer zorg je ervoor dat er optisch meer ruimte in de badkamer komt. Glas zorgt er namelijk voor dat je een ruimte, voor bijvoorbeeld te douchecabine af kunt schermen in de badkamer, maar dat het nog steeds onderdeel blijft van de gehele badkamer. Je badkamer lijkt hierdoor groter.

Het is op maat te maken

De mogelijkheden met het bouwen van glas zijn ook aanzienljk groter geworden dan vroeger. Zo kun je het tegenwoordig helemaal op maat laten maken, zodat er voor iedere badkamer wel mogelijkheden zijn om een bepaalde douchecabine te installeren. Hiervoor heb je wel hulp nodig van een professional die het voor je op maat kan maken. Bij GLAZZ vind je douchecabines van hoge kwaliteit die zij voor jou op maat kunnen maken. Je kunt ook altijd even contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken en/of een offerte op te vragen.