Waarom is raamdecoratie belangrijk in een interieur?

Raam decoraties zijn het ontwerpelement dat een kamer kan transformeren van koud en onuitnodigend naar warm en gastvrij. Ramen zijn de openingen naar de wereld, ze laten licht en de buitenwereld binnen. Het is vooral belangrijk om altijd rekening te houden met dit Somfy België decoratie-element.

§  De belangrijkste dingen om in gedachten te houden bij het werken met raambekleding zijn:

§  Verenig de kamer met dezelfde stof op elke raam- en deureenheid.

§  Monteer behandelingen indien mogelijk op dezelfde hoogte.

§  Creëer consistentie en balans in de hele ruimte

Kale ramen zijn zelden de beste keuze bij het inrichten van een kamer. Raamdecoratie of raambekleding, of het nu gaat om leidingen, plooien, plassen of effen, voegen vloeibaarheid en zachtheid toe aan de harde randen van een kamer. Praktisch gezien voegen ze privacy en lichtregeling toe. Gebruik in open ruimtes dezelfde stof op de raambekleding. Je kunt soms de stijl of het type raambekleding wijzigen, maar wees consistent met de stof, omdat deze als een eenheid in de ruimte fungeert. Merk op hoe onafgewerkt de kamer op de onderstaande foto eruitziet. Blauwe gordijnen zijn alleen aan de linkerkant aangebracht en daardoor oogt de kamer onevenwichtig. Hetzelfde gebeurt met de kamer aan de rechterkant.

Er zijn verschillende soorten raambekleding, maar wat heeft uw kamer eigenlijk nodig? Stel jezelf de volgende vragen om dat te begrijpen:

Is de behandeling alleen voor decoratieve effecten? (decoratieve aantrekkingskracht)

§  Zijn de behandelingen bedoeld als uitspraken of accenten? (Stofkeuze)

§  Voelt de ruimte sober aan en moet deze visueel worden verwarmd? (verwarmende aanraking)

§  Wilt u de behandeling openen en sluiten? (privacy en lichtregeling)

§  Moet de behandeling het energieverbruik verminderen? (energiebesparende eigenschappen)

§  Moet u buitengeluiden blokkeren? (Geluidscontrole)

§  Buitenverlichting blokkeren? (Illusie-effecten)

NIET OVERKRACHTEN

Ramen zijn onmisbaar in huis. Net zoals mensen een hart nodig hebben om te overleven, hebben huizen ramen nodig. Als u veel lagen en te veel decoratieve accessoires aan uw raambekleding toevoegt, wordt het raam zelf overmeesterd. Als het om raambekleding gaat, is minder altijd meer.