Een INOX trapleunig voor buiten. Waar moet u rekening mee houden?

INOX trapleunig

Naast een prachtig element voor binnenhuis wordt er ook steeds vaker gekozen voor het buiten plaatsen van een INOX (trap) leuning. Wat de gewenste locatie ook is, u vindt altijd een INOX trapleuning bij INOXvakman die perfect past! Bij INOX wordt veelal meteen gedacht dat dit ‘roestvrij / roestvast’, echter kan INOX wel degelijk roesten. Echter heeft INOX een oxidehuid en deze zorgt ervoor dat het onderliggende materiaal goed afgesloten is. Dit zorgt ervoor dat INOX niet gaat roesten, of in ieder geval minder snel gaat roesten.

INOXvakman

Er zijn diverse soorten INOX te benoemen, waardoor een grote variatie is ontstaan binnen het aantal soorten, types en varianten INOX, echter zijn de meest gebruikte soorten gebaseerd op de Amerikaanse normalisatie, waarbij onderscheid wordt gemaakt in INOX 304, INOX 316, INOX 316L en INOX 316Ti. Binnen het online aanbod van INOXvakman.be wordt onderscheid gemaakt in INOX 304 en INOX 316. Ons volledige online aanbod bestaat in principe uit INOX 304. Daarnaast bieden wij tevens diverse producten aan in INOX 316. U herkent deze producten in de webshop aan het ‘geschikt voor buiten’ icoontje (wolk, zon, regen), dat bij de productafbeelding toegevoegd is. INOX 316 bestaat uit 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. De 2% molybdeen zorgt ervoor dat deze soort beter bestand is tegen spanningscorrosie, spleetcorrosie en putcorrosie. Ook is dit type INOX beter bestand tegen zoutcorrosie. Zeker wanneer u bijvoorbeeld in de buurt van de kust woonachtig bent, adviseren wij altijd 316 INOX.  Daarnaast is 316 aan te raden indien de INOX toepassing in contact kan komen met chloren of andere zuren. De prijs van 316 is ook wat hoger t.o.v. 304 INOX.

 

De keuze tussen INOX 304 en INOX 316 is dus voornamelijk afhankelijk van de gewenste locatie. Alle INOX leuningen en INOX balustrades, evenals de meeste INOX accessoires, kunnen wij zowel in 304 als 316 realiseren. Bent u specifiek op zoek naar buiten en is deze locatie ‘opem’, dan adviseren wij altijd 316. In het geval van een overdekte buitenlocatie kan ook 304 nog een goede optie zijn. Twijfelt u over de juiste keuze en wilt u overleggen? Onze vakkundige medewerkers zijn u graag van dienst!