Akoestiek in behandelkamers

project ixta noa h 03In veel behandelkamers in ziekenhuizen is de akoestiek erg slecht. De ruimtes zijn kaal en vanwege de hygiëne hangen er geen gordijnen en ligt er geen tapijt op de vloeren. Dit zorgt ervoor dat geluid gaat galmen en dit is erg onprettig in gesprekken met patiënten. De ruimte heeft een kaal en koud gevoel en dit is natuurlijk niet wat ik als arts wil. Het is veel prettiger als de behandelkamer een warme uitstraling heeft en een warm gevoel geeft. Een goede akoestiek kan hier zeker bij helpen. Ik heb dan ook besloten om op zoek te gaan naar een oplossing hiervoor, om zo mijn behandelkamer in het ziekenhuis een prettigere sfeer te geven.

Wandpaneel ‘Beeldig’bazir bonitos akoestisch licht

Bij CVOUSPLAIT raadden ze mij aan om voor mijn akoestische problemen een paneel uit de ‘Beeldig’ serie te kiezen. Deze hebben namelijk als eigenschap dat ze geluiden absorberen, waardoor ze ervoor zorgen dat de akoestiek in de behandelkamer sterk verbeterd. Bovendien kon ik dan zelf een afbeelding kiezen die op het paneel gemaakt zou worden. Ik heb gekozen voor een foto van een roze bloem, deze kleur past mooi bij de grijze kleur van de wanden van mijn kamer. Dit wandpaneel is dus meer dan alleen een handige akoestische oplossing, het is ook een mooie versiering voor aan de muur. De sfeer in mijn behandelkamer is hierdoor een stuk aangenamer geworden.52_22c02097e4438bd2f2f3fe4a6a3ab0e1_m