Welke soort tegels moet je kiezen voor je tuin?

Ben je van plan om je plan een opknapbeurt te geven? Een van de belangrijkste aspecten die de sfeer en uitstraling van je tuin bepalen zijn de tegels. Je hebt tegels nodig voor een terras, oprit of tuinpad. Het kan soms moeilijk zijn om de juiste tegels te kiezen, want er is ontzettend veel keuze. Er is altijd een tegelsoort beschikbaar die bij jouw persoonlijke smaak, tuin en budget past, maar nu moet je deze nog eens weten te vinden. In deze blog vind je meer informatie en tips over de verschillende soorten tegels en waar ze mooi staan. Lees dus snel verder!

Betonnen tuintegels

De eerste optie voor jouw tuin zijn tegels van beton. Je kunt deze bij het plaatselijke tuincentrum bestellen, maar je kunt er ook naar informeren bij W & W Tuinen. Betonnen tegels worden gemaakt door beton in een mal te laten uitharden. De toplaag van deze tegel is afgewerkt met een mooie kleur. Van nature heeft beton een ruwe structuur waar vuil aan kan blijven hechten. Bij duurdere tegels is de toplaag iets beter afgewerkt, waardoor je dit probleem minder hebt. Ook zijn deze tegels minder gevoelig voor krassen en behouden ze hun kleur langer. Een voordeel van betonnen tegels is dat ze er strak uitzien en bij moderne huizen passen en vrij tijdloos zijn.

Keramische tegels

Door klei in een hete oven te bakken worden keramische tegels gemaakt. Keramische tegels zijn erg duurzaam. Ze ogen erg exclusief en hebben als voordeel dat ze hun kwaliteit en kleur lang behouden. In tegenstelling tot betonnen tegels zijn ze erg krasbestendig en minder gevoelig voor aanslag. Vaak zie je deze soort tegels bij villa’s. Ook deze tegels kun je kopen bij een tuincentrum, maar als je een Hovenier in Hellevoetsluis in de arm neemt, kan deze jou ook helpen keramische tegels aan te schaffen. Houd er bij de aankoop wel rekening mee dat keramische tegels wat duurder zijn dan andere tegels.