bloemkoollucht in huis

Een bloemkoollucht in huis moet er zo snel mogelijk uit. Meestal ruiken luchtjes als gevolg van eten koken lekker, maar bloemkool is hierin een uitzondering, en dit gaat tot zover door dat sommige mensen geen gekookte bloemkool op het menu zetten omdat het bereiden zo ruikt. Anderen koken de bloemkool op een gasstel in een schuur of bijkeuken, maar niet in huis.

bloemkoollucht in huis

Zet altijd de afzuigkap aan

Goede ventilatie in een woning is belangrijk. In de keuken heb je dan nog een extra mogelijkheid door de afzuigkap aan te zetten, maar velen zetten die pas later aan. Het is beter om gelijk bij aanvang de afzuigkap aan te zetten, en niet pas later als het gaat ruiken de afzuigkap inschakelen. Anderzijds zorg ook dat er een goede luchtinlaat is. Vaak is er in de keuken een luchtrooster te vinden, zorg dat daar geen ophoping van stof opzit zodat frisse lucht van buiten ongehinderd de woning in kan. Ondanks de goede ventilatie en afzuiging kan het gebeuren dat een vervelende lucht enige tijd in de woning blijft rondhangen. Een hele oude methode is geuren laten absorberen door azijn. Je plaatst een schaaltje met azijn in de keuken, en de vieze geur zal afnemen.

Er zijn heel veel mogelijkheden

Met het absorberen van vieze geuren kun je altijd uitwijken naar kattenbakkorrels. Het kan een betere keuze zijn omdat enkelen de zure lucht van azijn niet kunnen waarderen, en kattenbakkorrels hebben een neutrale geur. Absoluut favoriet blijft in huis een heerlijke geur verspreiden. Hiervoor is olie, kaarsen, een combinatie van die twee van een waxinelichtje onder een schaaltje olie. Het is teveel om alle gadgets op te sommen die op veel plekken verkrijgbaar zijn. Daarbinnen zijn dan enkele alternatieven, en misschien is een goede methode om een bloemkoollucht in huis te verdrijven kruiden uitkoken? Je maakt een melange van kruiden die je lekker vindt ruiken en die doe je in een pan met water. Dit laat je een uur lang zachtjes koken zonder de afzuigkap aan. Hopelijk overtreft die heerlijke geur de vieze bloemkoollucht.